K2Net K2Net - Kulcs a hálózathoz
Bemutatkozás
Szolgáltatások
Referenciák
Fotózás
Kapcsolat
Integrált rendszerek
  magyar   angol   horvát
Egyéb...  
 
Valuta árfolyam
Egy több nyelvű oldalt kár azzal elronatni, hogy egy küldföldi nem látja saját pénznemében is az adott termék árát. Forintban rögzített áraink viszont árfolyam függően ingadoznak az idegen valutában. Ezért a Magyar Nemzeti Bank középárfolyamán szoktuk kiiratni az ilyen árakat.
(Az árfolyamot a MNB szolgáltatja egy elektronikus rendszeren keresztül. EBEAD)
Így mindig a legaktuálisabb árat láthatják külföldi látogatóink.
PDF generálás
A PDF legnagyobb előnye, hogy bármilyen nyomtatón ugyan úgy jelenik meg a szerkesztett oldal. További előnyei, hogy ingyenes, jól titkosítható, viszanylag könnyű programból generálni. Ezért előszeretettel használjuk dinamikusan generálódó letölthető anyagoknál.

Példa, az elmúlt hónap valuta árfolyam pdf-ben: arfolyam.pdf

E-mail anti spam
Ismerős Önnek, hogy sok kéretlen levelet kap? (Ezeket a kéretlen leveleket hívjuk SPAM-nek.) Megfigyelhetjük, hogy ha e-mail címünket valami nyílvános weboldalon megjelentetjük, akkor a kéretlen levelek száma megnő. Ennek oka, hogy az ilyen leveleket küldő programok az Internetet böngészve a weboldalakról gyűjtik össze a címeket. Ez ellen lehet védekezni, egy egyszerű trükkel amit azonban sokan nem alkalmaznak. Egy fajta megoldás lehet az, ha a weboldalon az e-mail címet úgy torzítjuk el, hogy arra ne lehessen küldeni levelet:

info#kukac#k2net.hu

De így a felhasználó se tud kapásból rákattintva levelet küldeni. Ennél jobb megoldás, ha a címet csak a forrásban torzítjuk el, úgy hogy az valójában szépen látható legyen:

info@k2net.hu
(Forrásban: info@k2net.hu)

Így szépen jelenik meg a felhasználó számára az e-mail cím, mégis a forrásban zagyvásítva van. Ha szeretnénk, hogy az e-mail címünk link is legyen, akkor mégjobban el kell torzítanunk:

info@k2net.hu
(Forrásban: <a href="mailto:i%6e&#102;o&#64;%6b%32n%65t&#46;&#104;%75"> i&#110;&#102;o&#64;&#107;&#50;n&#101;t&#46;&#104;&#117; </a>)

 
 
K2Net
© 2022. K2Net Bt. | dani @k2net.hu | +36 30 273 0102 |
skype: My status k2net.hu